MijnPakketBlog

Logistiek leesvoer

UPS Tijdelijke COVID-19 Piektoeslag

By | Uncategorized | No Comments

Naar aanleiding van onze eerdere berichtgeving over de tijdelijke maatregelen als gevolg van het nieuwe coronavirus, willen we u informeren over het volgende. Na zorgvuldige overweging, gezien de toegenomen vraag naar luchtvrachtcapaciteit en de gestegen kosten om dezelfde service te kunnen blijven leveren in deze noodsituatie, heeft UPS besloten om een wereldwijde tijdelijke piektoeslag te implementeren.

Voor onze Europese klanten betekent dit dat, met ingang van 12 april 2020 tot nader order, een tijdelijke piektoeslag van toepassing zal zijn op zendingen vanuit de 19 landen in Europa1 naar alle bestemmingen wereldwijd. De toeslag wordt ook toegepast op importzendingen die in deze 19 landen worden geleverd en worden gefactureerd (bijv. Import Freight Collect-zendingen), evenals op zendingen tussen derde landen en die in een van deze 19 Europese landen worden betaald.

Concreet geldt deze toeslag voor de volgende services: UPS Worldwide Express®2, UPS Worldwide Express Freight®3, UPS Worldwide Expedited® en UPS Transborder Express4.

 

Tijdelijke piektoeslag5 (€ tarief per kilogram)

Service  WW
Express
WW Expedited TB
express
Express Freight
Vanuit de 19 EU-landen (land van herkomst)1 naar alle bestemmingen wereldwijd 0,22 0,22 0,22 0,66
Naar de 19 EU-landen1 vanuit alle bestemmingen wereldwijd (op uitzondering van China & Hongkong SAR) 0,22 0,22 0,22 0,66
Vanuit China / Hongkong SAR 1,55/1,11 1,46/1,02 3,54/2,65


1
Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland
2 UPS Worldwide Express® omvat ook UPS Worldwide Express Plus® en UPS Worldwide Express Saver®
3 UPS Worldwide Express Freight® omvat ook UPS Worldwide Express Freight® Midday
4 UPS Transborder Express® omvat ook UPS Transborder Express Plus® en UPS Transborder Express Saver®
5 Wordt in rekening gebracht boven op de huidige tarieven, toeslagen en/of kosten. De UPS-brandstoftoeslag wordt ook toegepast boven op de tijdelijke piektoeslag. Toegepast op Freight Collect-zendingen, zendingen aan verzender en aan derde die gefactureerd worden in de 19 landen van Europa.

Deze situatie verandert voortdurend en de tijdelijke piektoeslag is onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving als gevolg van de snel veranderende marktomstandigheden. Ga voor de laatste informatie over de wereldwijde tijdelijke piektoeslag naar ups.com.

In deze ongekende tijden is de efficiëntie en de flexibiliteit van ons netwerk van het grootste belang om de supply chain in beweging te houden. Onze prioriteit is om in deze onzekere tijden de best mogelijke service aan onze klanten te blijven bieden. Deze toeslag zorgt ervoor dat dit voor ons mogelijk is.

UPS past aan

By | Uncategorized | No Comments

Vanaf 6 mei 2019 zullen de volgende wijzigingen van toepassing zijn:

  • De drempel voor de som van de lengte plus omvang [omvang =(2x hoogte)] voor de ‘Grootpakkettoeslag’ wordt gewijzigd naar 300cm (voorheen 330).
  • De drempel voor de som van de lengte plus de omvang [omvang = (2x breedte) + (2x hoogte)] voor de toeslag voor pakketten die boven de maximumlimieten zijn, wordt gewijzigd naar 400cm (voorheen 419cm)

ISO 9001…wist u dat

By | MijnPakketDienst | No Comments

…MijnPakketDienst Nederland vanaf dit jaar volledig ISO gecertificeerd is?

Op deze manier borgen wij ons systeem en onze werkwijze voor onze opdrachtgevers.
En hier zijn we als bedrijf samen met onze franchisenemers apetrots op!ISO 9001 MijnPakketDienst

Nationale staking België 13 februari 2019

By | Branche info, MijnPakketDienst, Uncategorized | No Comments

Voor aanstaande woensdag (13 februari 2019) zijn er stakingen aangekondigd in België. Het betreft een nationale staking vanuit de Belgische vakbonden uit onvrede over het uitblijvende loonsverhogingen.

het is moeilijk in te schatten of dit voor de looptijden van zendingen ook vertraging kan hebben. Als er volop gehoor gegeven wordt aan de oproep tot staken kan het zo zijn dat verschillende distributiecentra in België niet meer te bereiken zijn. Houd u er in dat geval rekening mee dat zendingen vertraging kunnen oplopen.